Verrocchio


El mestre Andrea del Verrocchio. Del seu taller vàren sortir grans artistes que es varen formar amb ell. Als tallers les obres eren fetes per moltes mans, uns les començaven, els mestres els donaven el retoc final. Primer preparaven teles i barrejaven pintures. Més tard, als aprenents,  se´ls plantejaven nous reptes segons les seves capacitats. Però en alguns casos, certs aprenents destacaven dins l´obra del mestre. Diuen que el mestre va quedar impressionat per l´aportació que el jove Leonardo va fer pintant un àngel en un quadre seu. També es diu que mig avergonyit davant del talent del seu deixeble va decidir no pintar mai més. El quadre és:

El baptisme de Crist


Aprendre i ensenyar. Més tard en el seu tractat de pintura Leonardo aconsellava a aquells qui volen aprendre:





Nosaltres a l´aula de plàstica, el nostre taller,  tenim una manera de fer o filosofia. El professor també
fa feina i comparteix projectes, alguns fets individualment, d´altres de manera coral.
















Enguany ens han convidat, i hem participat junt amb en Pere Cornellà i l´Oriol Ripoll, a la jornada de gamificació organitzada per la Fundació SERGI i la Fundació Bofill. Hem presentat el projecte Leo:

https://www.fbofill.cat/agenda/que-es-i-que-no-es-un-disseny-educatiu-gamificat



I també ens han convidat a presentar el nostre treball sobre Leonardo a la jornada de presentació del Màster en Gamificació que oferta l´ENTI (Escola de Noves Tecnologies Interactives), entitat associada a la UB:
https://enti.cat/course/master-jocs-gamificacio-tecnologia-educativa/






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada